De laatste loodjes …

30 september 2025 - Windhoek, Namibië

De weg is lang en bumpy… very bumpy met momenten, wat het extra lastig maakt. Het is bovendien warm, heel warm. Om een beetje verkoeling te hebben rijden we met de ramen open, wat uiteraard niet ideaal is in een stoffige en zanderige omgeving. Er moeten echter keuzes gemaakt worden. We rijden quasi constant door woestijn gebied. Het zorgt in elk geval voor mooi foto’s.

Onze laatste bestemming is Sossusvlei maar dat lukt niet in één dag. Onder de baan doen we wel enkele vernoemenswaardige stops. Zo hobbelen we over de steenbokskeerkring, en lunchen in solitaire. Ooit een afgelegen pompstation annex restaurant. Bovendien beroemd om de befaamde apple pie van Moose McGregor. Vandaag nog verre van solitair, de appeltaart díe mag er best zijn😋.

Na de middag wordt het zo warm, dat ik net zoals de meesten indommel. Goed door mekaar geschud komen we dan ‘s avonds in onze laatste lodge aan. De douche en een frisse pint zijn uiterst welkom.

De volgende ochtend staat de wekker op 5.00… we willen voor de grote hitte in Sossusvlei zijn. Eerste uitdaging: Dune 45 beklimmen. Ik stel me de vraag waarom 45 en waar zijn dan de 44 voorgaande. Blijkbaar ligt deze duin op 45 km van de ingang van het park. Lijkt mij een plausiebele uitleg. De beklimming is lastig, niet alleen owv de hoogtemeters en de hitte maar vooral omdat bij elke stap die ik zet, mijn voeten wegzakken in het zand. Velen beginnen eraan, slechts enkelen bereiken de top. De doorzetter wint, zoals we zeggen in Gent “ni pleuje”.

We zijn nog niet helemaal hersteld of we worden met jeeps naar Sossusvlei gebracht. De apotheose van de reis wat mij betreft, deadvlei. De laatste 2km moeten we zelf afleggen. De zon is inmiddels meedogenloos. Het zicht is echter uniek en de mooie foto’s zijn elke stap waard. Voor de canion nadien, pas ik. Een frisse pint in de schaduw lijkt mij een uitstekend alternatief. En dan vertrekken we na de lunch richting windhoek, 360 km onmogelijke baan 🥵. De cirkel is rond, wanneer we terug inchecken in het hotel waar de reis 3 weken geleden begon.

1. Van den Broecke Françoise:
    1 oktober 2025
    Wat een prachtige foto’s.
  2. Moerenhout johan:
    1 oktober 2025
    Dank dat ik (we) onze reis van jaaaaren terug op deze manier mochten herbeleven ...
  3. Ronny d'hespeel:
    1 oktober 2025
    altijd tof om je verslagen te lezen !
  4. Ritje en pa:
    Supermooie foto's