Een spannende dag 😬
3 juli 2025 - Vilnius, Litouwen
Dat is het zeker geworden….gelukkig heb ik mijn valies nog voor de helft de afgelopen nacht gemaakt. Een gezellige avond met mijn vriendin Mieke maakte dat ik pas laat thuis was. Even was de verleiding er, om meteen in bed te duiken en alles uit te stellen tot ‘s morgens. Een stemmetje zei me “niet doen” en dat blijkt achteraf gezien, een uitstekend advies. Na een te korte nacht was er meteen hoogconjunctuur in huis om tijdig te kunnen vertrekken. Er moest immers nog van alles gebeuren en ondanks onze strakke planning, mooie taakverdeling en uitstekende samenwerking, trokken we de deur achter ons dicht met een halfuur vertraging. We zijn eindelijk on our way to the national airport. Ook dat werd spannend, geen staking vandaag maar wel 3 keer in de file op een traject van 48 km 🙄. Eerst een defect wegdek, dan een ongeval en uiteindelijk de onvermijdelijke wegenwerken. Resultaat…een uur te laat op de parking die voor de gelegenheid op slot is. Enfin, na een telefoontje komt er dan een shuttel aangereden …het lijkt erop dat vanaf nu alles gesmeerd zal lopen. Aangekomen op de luchthaven dienen we enkel nog onze bagage af te geven. De boarding hebben we vorige nacht nog in orde gebracht, weliswaar konden we toen geen seats kiezen. De vriendelijke man aan de balie wist ons te zeggen dat de vlucht overboekt is en dat we op de wachtlijst staan 🫨. Het goede nieuws volgt meteen…er zijn nog enkele plaatsen in business class…wie weet hebben jullie geluk🍀. Ik beslis, volledig de Roos van Leary indachtig, een plaats in business te forceren. De vriendelijke man belooft mij een notitie te maken en wenst ons good luck. We zijn dan ook mooi op tijd aan de gate en wat blijkt….wachten tot de allerlaatsten en hopen dat iemand vrijwillig beslist om een latere vlucht te nemen…spannend. Van business is er al lang geen sprake meer. Uiteindelijk mogen we dan toch aan boord. We hebben chance. En dat wordt met de obligate GT beklonken. Er zijn nog zekerheden in het leven.
Voor de rest verloopt de dag perfect en we sluiten af onder de bomen in een park met bijna alle deelnemers van het seminarie dat morgen start. Een gezellig weerzien, er wordt gebabbeld, iets gedronken en de foodtrucks zij meer dan welkom.
Het was een spannende dag en het spannendste van al waren misschien nog de steunkousen die men mij heeft aangeraden voor de vlucht. Zodanig spannend dat ze uiteindelijk in de valies zijn meegereisd 😉. Ik zal eens een YouTube filmpje moeten bekijken om te zien hoe je die dingen aan en uit krijgt. Niet getreurd, we zijn er geraakt en….de komende dagen zien er schitterend uit.
Marianne:3 juli 2025Wat al een begin van avontuur gesproken nichtje..... veel plezier en een boeiende reis gewenst 😘
Sükran:4 juli 2025Ik heb duidelijk iets gemist. Waar gaat het tripje naartoe? Have fun.
Ronny d'hespeel:4 juli 2025veel plezier in vulnius, met of zonder steunkousen :-)
Marie Rose Debruyne:4 juli 2025Geniet van jullie reis, het zal deugd doen.
Ritje en pa:4 juli 2025Spanning voor ontspanning het komt goed
Jeannine Vandenberghe:5 juli 2025Geniet van je reis !
Diane:5 juli 2025Tja, de roos van Leary Al beter dan op de trein naar A'dam, precies 😉