De metro…
25 april 2026 - New York City, Verenigde Staten
Het valt me weer eens op, het is een mengkroes waar iedereen samenkomt. De dakloze die bedelt, een geisha die onverstoorbaar en kaarsrecht de rit uitzit, een jonge gast met een klakje waaraan het prijskaartje heen en weer bengelt, het rijke gezinnetje dat voornaam plaatsneemt..en wij, die er maar niet genoeg van krijgen.
Dumbo staat vandaag op de planning, dus Dumbo is het geworden. De iconische bruggen, Manhattan Bridge en Brooklyn Bridge, moeten we absoluut zelf eens zien. En we zijn duidelijk niet de enigen die op het idee zijn gekomen. We trekken verder Brooklyn in richting Williamsburg, de hippe wijk vol street art en vintage shops (althans volgens het boekje). Ik denk dat we ofwel iets gemist hebben ofwel betekenen de begrippen “hippe wijk” en “vintage shop” hier iets helemaal anders. Soit, het coole Brooklyn hebben we niet gevonden, dus gaan we kort na de middag naar China town. Ik had het hier iets drukker verwacht en iets meer “chinees”. Wellicht worden mijn verwachtingen te veel beïnvloed door de filmindustrie. Zonder veel moeite loopt China town over in little Italy. Het is hier dat ik enkele leuke winkeltjes vind waaronder een Christmas house. Er wordt dus wat geshopt en dan vertrekken we naar the Vessel. Een prachtig gebouw waarvan het nut mij ontgaat. Het is eerder een interactief kunstwerk, een structuur die je als bezoeker kan beklimmen. Meteen goed voor onze workout “trappenlopen”. Ik vind het alvast fantastisch mooi ook al is het compleet nutteloos. Houden zou ik zeggen😉. Via de High Line wandelen we terug naar de metro. Dit is een langgerekt verhoogd park dat werd aangelegd in een in onbruik geraakte goederenspoorlijn. Mogen ze wat mij betreft in Gent gerust ook aanleggen.
We ronde de dag af met een kleurrijk assortiment heerlijke dumplings in een van de Chinese restaurantjes uit de buurt. Het logeren in de Koreaanse wijk heeft menig voordeel, waaronder de alom tegenwoordige Aziatische keuken🥢.
En voor morgen voorspelt men regen, we zijn dan ook geëquipeerd met splinternieuwe paraplu’s uit de ESB en hebben 2 musea geboekt. Ben benieuwd.

Zoveel gezegd in zo'n korte tekst.
Wat ik onthou is dat er veel culturen rondlopen.
Genieten is mijn boodschap!