Een rustig dagje tussendoor
10 oktober 2024 - Omihachiman, Japan
Het bezoek aan het kasteel van Hikone 🏯 met zijn schitterende tuin en interessant museum is een absolute aanrader. We zijn dan ook al vroeg op stap en worden niet teleur gesteld. Ook dit kasteel werd als nationale schat geklasseerd. Het was eigendom van de familie Li sinds de 17de eeuw, een naam die in het museum trouwens frequent terugkomt door alle schenkingen die ze hebben gedaan. Ook de tuin is een pareltje, meer dan de moeite waard om te bezoeken. Gezien we er vroeg bijwaren, was het er nog redelijk rustig en ook nog niet te warm. Perfecte timing!
We trekken dan verder naar Koka voor een authentieke ninja woning en een ninja dorp. Jaja, we krijgen er niet genoeg van 😉. De woning is mooi bewaard en in zeer goede staat, had ook een mooie collectie artefacten, wapens edm, weliswaar hebben we niet veel nieuws meer gehoord noch gezien. Het ninja dorp daarentegen is vergane glorie. De toegangsweg had al een belletje moeten doen rinkelen. Laat ons zeggen dat dit een overbodige stop was zonder enige charme. En zo rijden we redelijk vlug door naar Omihachiman, het Venetië van Japan. We hadden eerder al beslist om dit over te slaan, we hebben echter onze planning opnieuw moeten aanpassen gezien we in Uji geen overnachtingsplaats meer hebben gevonden. En zo zijn we dus toch nog in het Japans Venetië terecht gekomen. Charmant klein dorp aan de oevers van het Biwameer…de vergelijking met Venetië is echter ver te zoeken.
En ook vandaag nog een nieuwe ervaring opgedaan, meer bepaald met het sanitair hier 🚽. Voor mijn vertrek naar Japan was ik heel benieuwd naar die fameuze Japanse toiletten…wel, intussen heb ik hier uiteraard al een en ander gezien.
Zo zijn er die van alleen open gaan, andere die geluid beginnen maken van zodra je neerzit (ook bij de piétons trouwens). Ze hebben bijna altijd een verwarmde bril en dan is er ook nog een hele batterij knopjes …je weet nooit zeker wat er zal gebeuren….het is wel altijd heel aangenaam ☺️
Het summum hebben we vandaag meegemaakt … met een heuse afstandsbediening ….het is dus van zeer groot belang wie de controle over die afstandsbediening heeft…. Ambiance verzekerd 😜. Een feit is zeker…een Japans toilet onder de kerstboom is zeker welkom.
Morgen vertrekken we dan via Uji naar Kyoto waar we ons karakolletje afleveren. De komende 3 dagen blijven we immers in Kyoto, de culturele hoofdstad van Japan. Dat belooft 😁
Ritje en pa:10 oktober 2024Jullie genieten zo te lezen super
Marie Rose Debruyne:12 oktober 2024Prachtige foto’s, om bij weg te dromen.
Diane:12 oktober 2024Dat van die kerstboom is genoteerd 😉